İnceleme

Google Drive’a Fotoğraf Yükleme Aşamaları

Google Drive'a Fotoğraf Yükleme Aşamaları
Editör by Behlül Güngör

Boyut ve Çokluk Sebebi İle Dosyaların Kabul Etmeme Durumuna Google Drive İle Kolay Çözüm

google-drive-ayarlari-dirve-da-geri-yukleme.PNG

Google Drive İle anında dosya kaydı yapabilir, görüntülerinizi yükleyebilir ve istediğiniz zaman indirebilirsiniz aynı zaman da paylaşımda da bulunabilirsiniz. Android şekilde yüklemeden bahsedeceğiz. Öncelikle Google Drive uygulamanızı açın, daha sonra ekle yani (+) şeklindeki bölüme tıklayın, ardından yükle kısmına hafifçe dokunun, daha sonra yükleme yapacağınız dosyayı bulun ve bulduğunuz belgelere yine hafifçe dokunun. Bu durumda dosyalarınız yüklenme durumunu gerçekleştirmiş olacaktır, ardından yüklü olan dosyaları , Drive’m bölümünden görüntüleyebilirsiniz. Unutmayın Google Drive ayarları sadece bilgisayar üzerinden değişebilir. Başka türlü değişim yapılamıyor. Dosyalarınızı döküman şeklinde yüklemek istiyorsanız, dönüştürme yapmanız gerekecek. Bunun için ise ilgili ayar baştan yapılmalı.

Google Drive’ ınızın GB depolama yüksekliğini daha da artırmak isteyen le olursa , genelde artırmak için satın almanız gerekecektir. Google Drive’ a girişiniz ardından yukarıda bulunan üç çizgiye tıklayarak karşınıza bir kaç dosya çıkacaktık onları da geri bırakarak en alt kısımda depolama arttır alanını göreceksiniz, buraya tıklayarak depolama alanınızı artırabilirsiniz. Bu artırma ücretli olarak gerçekleşecektir, zaten depolama yükseklik türüne göre fiyatta artacaktır. GB sıralamaları alt alta olacaktır ve aşağıya doğru GB yükseldikçe fiyatta onunla beraber yükselecektir. Ücret açısından pek fazla kimse kullanmıyor ancak Play Stor aracılığı ücretsiz depolama artırma alanınızı genişleterek de yüklemelerinizi yapabilirsiniz.

Telefonunuzdaki Bazı Dosyaları Google Drive Aracılığı İle Kolayca Gerçekleştirin

google-drive-ayalari.png

Telefonunuzu sıfırlamanız gerekti ve özel kalıcı olarak durmasını istediğiniz dosyalarınızın Drive ‘ a yükleyebilirsiniz nasıl mı? Şimdi bu durumun gerçekleşmesinden bahsedeceğiz. Yalnızca kalıcı olan verileri yeniden yükleyebilirsiniz. Kullanıcı tarafından çöp kutusu boşaltıldığında maalesef ki silmiş olduğunuz öğeler kalıcı olarak gider. Drive da geri yükleme yaptığınız bir öğeye, diğer bir kullanıcının da erişim sağlayabilmesi için, öğe sahibi kişi yeni baştan bir paylaşımda bulunması gerekir. Ayrıca iletilerinizi de kalıcı olarak sildiğiniz zaman silinme gününden başlayarak sadece 25 gününüz vardır, yani bu 25 gün içerisinde verilerinizi geri alma şansınız vardır ancak 25 günü geçerse hiçbir şekilde alma şansınız olmayacaktır.

O nedenle elinizi hızlı tutmanız sizin yararınız için olacaktır. 25 gün geçerse olabilecekler. Spam klasöründen silinmiş veriler tekrar alınamayacak, silinen e-posta içerikleri yeniden yüklenmeyecek, Drive ‘ da silinen Google Harita dosyaları geri alınamayacak ve Drive Depolama alanını geçmiş kişiler de verilerini yeniden yine yükleyemeyecek. 25 günden önce hallederim diyorsanız olacaklar ; tek seferde pek çok kullanıcı verilerinizi yükleyebilirsiniz, 25 gün içinde silinen verileri yeniden kalıcı bir şekilde yükleyebileceksiniz, eğer sorun oluşuyorsa oda tarih sebebi ile olur o nedenle tarih ayarınızı değiştirerek bu sıkıntıyı da atlatabilirsiniz. Verilerim yüklendi mi endişesinde kalmamak için ise gmail kolaylığı ile öğrenebilir ya fa Drive’ ınıza göz kontrolünde bulunabilirsiniz.

Yorum Yap